Anchorena / Proyecto C

first_img “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/553223/anchorena-proyecto-c Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/553223/anchorena-proyecto-c Clipboard CopyAbout this officeProyecto COfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsWoodVicente López PartidoGustavo Sosa PinillaArgentinaPublished on October 07, 2014Cite: “Anchorena / Proyecto C” [Anchorena / Proyecto C] 07 Oct 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  ArchDaily Save this picture!© Gustavo Sosa Pinilla+ 19 Share Photographs Anchorena / Proyecto CSave this projectSaveAnchorena / Proyecto C Architects: Proyecto C Year Completion year of this architecture project center_img Projects 2012 “COPY” CopyApartments•Vicente López Partido, Argentina Anchorena / Proyecto C Photographs:  Gustavo Sosa PinillaStructure Engineer:Pedro GeaArchitects In Charge:Sebastián Cseh, Juan Cruz CataniaDesign Team:Julia Méndez, Lucas Mc Lean, Mariano LuchettiCity:Vicente López PartidoCountry:ArgentinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Gustavo Sosa PinillaText description provided by the architects. The project is in a site in La Lucila with a double facade. It is a concrete volume that through a four meter lateral setback, allows us to develop 4 units per floor on the first three floors and 6 duplex units on the fourth and fifth floors.Save this picture!© Gustavo Sosa PinillaIn the front and back, the units are oblong and have two bedrooms, with three window panes and three rails that allow the integration of the exterior with the social area of the apartment. The units facing the side setback have terraced expansions with an individual barbecue.Save this picture!Typical Floor PlanThe building is expressed as it is. The concrete structure is left exposed, forming a play of cantilevers, solids and voids, depressions clad with Venetian mosaic, tensions between brackets and beams that do not touch, etc. The facades are completed with aluminum windows and a steel railing that runs on the three sides of the building. In the party wall there are two patios that allow a semi-covered circulation on each floor. The circulation was designed in an playful way, with a graphic design of large fonts and green as a contrasting color with the party wall plastered with a black texture.Save this picture!© Gustavo Sosa PinillaThe ground floor is open and is given a careful architectural treatment. It has 19 car spaces and common services in the back (swimming pool, sundeck and changing room) that by a set of circular beds gains privacy to enjoy the interior of the block. The ceiling has circular light grooves that replicate the diameters of the beds in the other horizontal plane of the plan. Towards the street, the space ends with a wooden fence/gate that generates a controlled permeability. From the street, it appears as a wooden gate that over time, will look increasingly like the concrete of the project.Save this picture!Cross SectionProject gallerySee allShow lessNew Fordham Law School / Pei Cobb FreedSelected ProjectsAD Interviews: Viktor Várkonyiv / GraphisoftInterviewsProject locationAddress:Doctor Tomás Anchorena 757, Buenos Aires Province, ArgentinaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Apartments Argentinalast_img read more