House In Banzao / Frederico Valsassina Arquitecto

first_imgArchDaily Save this picture!© João Carmo Simões+ 18 Share House In Banzao / Frederico Valsassina ArquitectoSave this projectSaveHouse In Banzao / Frederico Valsassina Arquitecto Projects Houses Architects: Frederico Valsassina Arquitecto Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/211125/house-in-banzao-frederico-valsassina-arquitecto Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/211125/house-in-banzao-frederico-valsassina-arquitecto Clipboard CopyAbout this officeFrederico Valsassina ArquitectoOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentAdaptive reuseDabasSintraHouses3D ModelingPortugalPublished on February 26, 2012Cite: “House In Banzao / Frederico Valsassina Arquitecto” 26 Feb 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardBedsFlorenseBed – UpholsteredSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMeSkylightsLAMILUXRooflight F100 CircularWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in TransportationSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement-Bonded Particle Board – Viroc NatureMetal PanelsRHEINZINKSeam Systems – Flatlock TilesSofasMenuDining Bench – EaveTablesArtisanCoffee Table – BloopMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Banzao住宅 / Frederico Valsassina Arquitecto是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House In Banzao / Frederico Valsassina Arquitecto CopyHouses, Adaptive Reuse•Sintra, Portugal Area:  150 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  João Carmo SimõesText description provided by the architects. Transforming the store into dwelling: to design a guest house in a place that once served asstorage. A major premise was to give some privacy to guests while creating a zone where the interaction between indoor / outdoor, natural / built is privileged – the articulation of the two objects is very important, it is intended that dialogue. Save this picture!© João Carmo SimõesRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWe decided to create a volume with the same implementation and formal components (sloping roof) of the pre-existence to ensure a hierarchy of objects in confrontation – guest house and main house. Save this picture!© João Carmo SimõesThe uniformity of the material coating the entire house is essential to highlight another texture: the many and varied shades produced by pine trees.Save this picture!© João Carmo SimõesProject gallerySee allShow lessCompetition to Design a Feature at Tent LondonArticlesMade in USA-German Architects in New York ExhibitionArticles Share “COPY” Photographs Year:  Portugal 2006 “COPY”last_img read more