Split House / BKK Architects

first_img Area:  320 m² Year Completion year of this architecture project Projects Year:  BRT Engineers Photographs:  Peter Bennetts Manufacturers Brands with products used in this architecture project Split House / BKK ArchitectsSave this projectSaveSplit House / BKK Architects Save this picture!© Peter Bennetts+ 32 Share Services Engineering: Split House / BKK Architects 2015 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/796545/split-house-bkk-architects Clipboard Photographs Australia Landscaping: CopyAbout this officeBKK ArchitectsOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAustraliaPublished on October 24, 2016Cite: “Split House / BKK Architects” 23 Oct 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowershansgroheShower MixersEducational3MProjection Screen Whiteboard FilmPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsLinoleum / Vinyl / Epoxy / UrethaneTerrazzo & MarbleTerrazzo in The Gateway ArchSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausConcreteKrytonSmart ConcreteMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in Kansas City University BuildingGlassDip-TechDigital Ceramic Curved Glass PrintingMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamChairs / StoolsFreifrauBarstool – OnaSealants / ProtectorsWoodenha IndustriesFireproofing System for Wood Cladding – BIME®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?错层住宅 / BKK Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses ArchDaily Lead Architects: Manufacturers: Colorbond, Petersen Tegl, Radial Timbers ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/796545/split-house-bkk-architects Clipboard Overend Constructions Structural And Civil Engineering:Kersulting EngineersBuildng Surveyor:GroupIIQuantity Surveyor:Planning and EconomicsStructural Engineering:KersultingCivil Engineering:KersultingCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Peter BennettsRecommended ProductsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWoodBruagBalcony BalustradesFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsText description provided by the architects. Set within a relatively recent subdivision upon the side of Mt Martha, the Split House negotiates a complex range of conditions typical of emerging coastal developments. New houses for ‘downsizers’ in a suburban mode, paved driveways and letterboxes prevail, vying for the expansive views to Port Philip Bay, and backed by the relatively wild, coastal woodland of Mt Martha Public Park. Construction works are ongoing in the area; completed houses with gardens at varying stages of maturity are punctuated by empty lots cleared of all vegetation.Save this picture!© Peter BennettsWithin this context the Split House provides a range of spatial relationships to its site and the broader territory that carefully balances the owners’ desire for privacy and engagement with their surrounds. The house comprises 2 relatively simple volumes linked by a splayed stair that also acts as a seating area for people to gather, listen to music, sit in the sun. Occupying separate levels that follow the natural contours of the site, the 2 pavilions provide a separation between the upper, main living/master bedroom zone and rumpus room/guest bedrooms below. Through the curation of windows and doors a range of direct and indirect connections to the landscape provide multiple opportunities for occupation throughout the year. Smaller elements, such as integrated seating, stairs and study nooks provide spaces for quiet contemplation, juxtaposed with larger communal areas for family and friends to come together.Save this picture!© Peter BennettsAt its inception the landscape and spaces in-between the house were conceived as of equal importance as the building itself; screens and finely detailed pergola elements provide sheltered zones around the house that reveal themselves as a sequence of distinct spaces with varying qualities of light and shadow.Save this picture!© Peter BennettsProject gallerySee allShow lessResidence DBB / Govaert & Vanhoutte ArchitectsSelected ProjectsUNStudio’s Ben van Berkel Among 3 New Speakers Revealed for WAF 2016Architecture News Share CopyHouses•Australia Simon Knott, George Huon “COPY” Architects: BKK Architects Area Area of this architecture project Builder: Mud Office “COPY”last_img read more