18-042_Residence B+L / DESK architectes

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/950475/18-042-residence-b-plus-l-desk-architectes Clipboard ArchDaily Projects Area:  200 m² Year Completion year of this architecture project Year:  Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/950475/18-042-residence-b-plus-l-desk-architectes Clipboard Canada 18-042_Residence B+L / DESK architectesSave this projectSave18-042_Residence B+L / DESK architectes CopyHouses•Morin-Heights, Canada Architects: DESK architectes Area Area of this architecture projectcenter_img 2020 Houses Save this picture!© Maxime Brouillet+ 22Curated by Paula Pintos Share Photographs:  Maxime Brouillet Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” 18-042_Residence B+L / DESK architectes “COPY” Manufacturers: AutoDesk, Fabelta, Luminaire Authentik, Maibec, Stuv, Mac, Novatec, Trimble NavigationEngineering:MA-THCity:Morin-HeightsCountry:CanadaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Maxime BrouilletRecommended ProductsResidential ApplicationsLunawoodLunawood Thermowood Façade and Decking in Project ÖResidential ApplicationsCymat Technologies Ltd.Hudson Valley Home, USA – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedText description provided by the architects. Located in Morin-Heights in the Laurentians, a large piece of land with a slightly mountainous topography was chosen by a young couple to build their family home. The mandate was to design a new residence, resolutely contemporary and harmonizing with its natural context and its environment. The two-storey building is divided into three distinct zones, organized around a vertical distribution: day rooms, night rooms, and technical rooms.Save this picture!© Maxime BrouilletSave this picture!© Maxime BrouilletResponding to the constraints related to the topography and the tree canopy, the day rooms are located upstairs to benefit from the natural light coming from the east and south. The night rooms are located on the ground floor; there are three bedrooms and a bathroom. In all rooms, abundant windows allow the landscape to be framed, particularly upstairs, where we can see the mountains, in the distance, between the trees. The outdoor terraces are placed on the second level, thus connecting them directly to the living spaces. As an extension of the building, above the carport, the main terrace faces northwest, to take advantage of the natural light on summer afternoons.Save this picture!© Maxime BrouilletSave this picture!PlanSave this picture!© Maxime BrouilletInside, sober spaces and a light color palette highlight the surrounding landscape – a wish shared by both clients and architects. On the outside, the house is completely covered with black siding, except for the architectural alcoves cut out of the main volume, marked by warm wood. The dark wood siding is made of planks and joint covers modulated in different layers; a reminder of the surrounding mountains. The B+L residence shows sobriety and efficiency, both in its organization and in the aesthetic choices that compose it.Save this picture!© Maxime BrouilletProject gallerySee allShow lessHouse in Tonami / Kazuto Nishi ArchitectsSelected ProjectsRefuse! Indoor Cycling II / EstudioFernandaOrozcoSelected Projects Share CopyAbout this officeDESK architectesOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMorin-HeightsOn FacebookCanadaPublished on October 30, 2020Cite: “18-042_Residence B+L / DESK architectes” 30 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more