Long Window House / Another APARTMENT

first_img Projects Houses CopyAbout this officeAnother ApartmentOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesJapanPublished on December 06, 2013Cite: “Long Window House / Another APARTMENT ” 06 Dec 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Japan ArchDaily Long Window House / Another APARTMENT Save this picture!© Koichi Torimura+ 14 Share Architects: Another Apartment Area Area of this architecture project Area:  23 m² Area:  23 m² Year Completion year of this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/455004/long-window-house-another-apartment Clipboard CopyHouses•Japan Year:  “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/455004/long-window-house-another-apartment Clipboard Long Window House / Another APARTMENTSave this projectSaveLong Window House / Another APARTMENT Photographs photographs:  Koichi TorimuraPhotographs:  Koichi Torimura A house for a family of three located in a residential area of Tokyo. Save this picture!© Koichi Torimura The client requested that they needed no windows that must be kept closed in order to secure privacy but desired those that open only to a modest range to realize unconstrained comfortable space. Save this picture!© Koichi Torimura Therefore, the selection of openings became a big theme for this 58m2-sized site surrounded by residential houses. Consequently, we adopted a plan to make maximum use of openings on the south face and the roof for natural illumination, ventilation, and views and constructed a structure without openings on the north, east, or west faces that are surrounded by a frontal road and adjacent houses. Save this picture!© Koichi Torimura Along with this decision, we placed the house on the north side of the site in a shape stretching east to west. Save this picture!© Koichi Torimura The second floor consists of one room stretching east to west with a full of openings on the south face. The room can be divided freely with a sliding door that is retreatable into the wall. Project gallerySee allShow lessBuilding Transformed Into Giant Rubik’s CubeArchitecture NewsA Year Without OscarArchitecture News Share “COPY” 2013 2013last_img read more