House in Ofuna / LEVEL Architects

first_imgHouse in Ofuna / LEVEL ArchitectsSave this projectSaveHouse in Ofuna / LEVEL Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/390553/house-in-ofuna-level-architects Clipboard Year:  Products used in this ProjectHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniSave this picture!© Makoto YoshidaText description provided by the architects. This design, which cuts away the Western corner from this extruded volume of the site, created a focal point within the house, while still enabling a connection to the surrounding exterior environment. The cutaway corner is able to establish a direct view onto the small hills west of the house, as well as retaining privacy from the street below. The use of natural wood material for the extruded volume itself allowed the design to incorporate a hard edge at the cutaway corner, creating a sharp and distinct separation from the rest of the design. This triangular surface edge also helps to break up the solid aspect of the design and somewhat control its presence onto the street.Save this picture!© Makoto YoshidaThe interior planning of the first floor revolves around layers of space; the terrace, inner terrace, and then the private bedrooms, all surround the enclosed symbolic tree planted in the inner garden. Level changes were also implemented to create different opportunities for the children’s room and its relation to the inner terrace; the floor level can also be utilized as a bench, allowing multiple uses to the open space. The inner terrace can also be viewed as a spacious entrance hall, which allows the extensive walls to be enjoyed as large storage areas as well.Save this picture!© Makoto YoshidaThe second floor Living/Dining/Kitchen space enjoys a ceiling height of more than 3.5 meters. Looking towards the street you are able to view the triangular cutaway corner framing the hills beyond, as well as the symbolic tree sprouting up from the first floor. This tall ceiling brings in enough light to brighten up the Loft, creating a sunny, playful space for the children, while still being connected to the living room below. The cutaway corner of the exterior wall is adjusted so that it comes down to a height of a handrail, creating privacy at just the right level without completely enclosing the second floor outdoor terrace. The windows placed throughout the East and South side of the house take into consideration the neighboring buildings and so are located at relatively high locations, controlling both light and the view into the home.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessSports Center and Indoor Pool / Alday Jover Arquitectura y PaisajeSelected ProjectsLas Palmas House / Carlos MolinaSelected Projects Share House in Ofuna / LEVEL Architects Photographs Projects 2012 “COPY” Area:  135 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeLEVEL ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHouses扇ガ谷一丁目WoodHouses台州市JapanPublished on June 24, 2013Cite: “House in Ofuna / LEVEL Architects” 24 Jun 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorGlassMitrexSolar PanelsPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSealantsAGROB BUCHTALHow To Benefit From Ceramic Tiles With Hytect SurfaceSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassFacade SystemsTrimoTrimoterm FTV in the BASE – Backing wallSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingDoorsVEKAFront Doors – SOFTLINECurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsVentilated Facades on Building in PamplonaDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewAccessories / TV MountsYellow Goat DesignScreens – BlossomMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/390553/house-in-ofuna-level-architects Clipboard Manufacturers: Louis Poulsen Products translation missing: en-US.post.svg.material_description ArchDaily Japan Save this picture!© Makoto Yoshida+ 19 Share Houses Architects: LEVEL Architects Area Area of this architecture project CopyHouses•扇ガ谷一丁目, Japan Photographs:  Makoto Yoshida Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img read more