GC House / FCC Arquitectura

first_imgArchitects: FCC Arquitectura Area Area of this architecture project Year:  GC House / FCC Arquitectura ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/945296/gc-house-fcc-arquitectura Clipboard Lead Architects: GC House / FCC ArquitecturaSave this projectSaveGC House / FCC Arquitectura “COPY” CopyHouses, House Interiors, Extension•Porto, Portugal “COPY” Portugal 2019 Area:  8912 ft² Year Completion year of this architecture project Fernando Coelho, Ana Loureirocenter_img CopyAbout this officeFCC ArquitecturaOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsExtensionPortoResidential ArchitecturePortugalPublished on August 11, 2020Cite: “GC House / FCC Arquitectura” [Casa GC / FCC Arquitectura] 11 Aug 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Projects Manufacturers: AutoDesk, Geberit, panoramah!®, Bisazza, MCMURTA, Adobe Systems Incorporated, CS Telhas, Roca, Stone Depot Products used in this ProjectWindowspanoramah!®ah! Vertical SlidingDesign Team:Fernando Coelho, Ana Loureiro, Sérgio Silva, Luís Vieira, Diana TeixeiraEngineering:Engiwords – Consultores de engenhariaConstructor:NVE – Engenharia e ConstruçãoImplantation Area:4639 ft2Site Area:10365 ft2City:PortoCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGText description provided by the architects. Starting from the existing building, the project foresees its conservation, alteration and necessary expansion to respond to the intended program; the first purpose will be to protect and enhance the building, as well as the surrounding garden. Demolition of part of the building in the far northeast is expected, keeping the volume on the face of Padre Luís Cabral street.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!Plan – Ground floorSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGWe seek a solution that safeguards and enhances the identity of the former construction, promoting dialogue between old and new elements, acknowledging differences between both; looking for a contemporary result organically balanced framework that fits into the surrounding environment and contributing to leveraging the location. It was decided to confer neutrality to the expanded volume, built in exposed concrete, with glass panels, coated punctually with white lath.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!Plan – 1st floorSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe existing construction is adapted to a contemporary housing program with specific requirements, requalifying the interior spaces and connecting them to the new spaces. The intention is to renew without deranging, looking to dignify the building without resorting to mimicry and promoting enriching features that go with the grain of a contemporaneous intervention.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGConsidering that Rua Padre Luís Cabral is currently poorly defined and consolidated in terms of the urban context, it was decided to implement the enlargement on this front, maintaining the elevation of the existing ancillary volume at the end of the building and extending it along the street, towards the existing house.The expansion finishes the urban front of this street and at the same time enhances the backyard (garden space with pool) as outdoor leisure space.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!Section CSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGProject gallerySee allShow lessFrom Machine Sentience to Designing New Environments: 6 Young Practices in EuropeArticlesPeter Eisenman: Architect, Theorist and Educator Marked by DeconstructivismArchitecture News Share Photographs:  Fernando Guerra | FG+SG Manufacturers Brands with products used in this architecture project Products translation missing: en-US.post.svg.material_description ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/945296/gc-house-fcc-arquitectura Clipboard Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 50Curated by Matheus Pereira Share Houseslast_img read more