Viggsö / Arrhov Frick Arkitektkontor

first_img Viggsö / Arrhov Frick Arkitektkontor Projects 2016 Area:  40 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Viggsö / Arrhov Frick ArkitektkontorSave this projectSaveViggsö / Arrhov Frick Arkitektkontor Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/796719/viggso-arrhov-frick-arkitektkontor Clipboard “COPY” Save this picture!© Mikael Olsson+ 22 Share ArchDaily Architects: Arrhov Frick Arkitektkontor Area Area of this architecture project Houses Photographs:  Mikael Olsson Save this picture!© Mikael OlssonText description provided by the architects. A landscape of stone cliffs, wind bent pine trees, heather, and a forest floor of lichen and wild berries – this sparse yet rich site, coupled with a minimal budget, establishes the principles for this private residence at its origin. Save this picture!© Mikael OlssonSave this picture!Floor PlansSave this picture!© Mikael OlssonThe house is located on the island of Viggsö, in the Stockholm archipelago, and functions for a family of five. Both plan and section is ordered in three equal parts – Firstly, the entrance volume at the rear of the house containing the bathroom, bedroom, and kitchen; above, a loft for children and guests. Secondly, an airy, double height living room providing unobstructed views in three directions. Lastly, an open terrace facing the water, covered by a semi-transparent roof, concludes the house. Together, all three parts equate to a total area of approximately 80 square meters. Save this picture!© Mikael OlssonThe design process largely focused on the development of a simple and economic structure in wood. The materiality of the house had to be efficiently transported and assembled on the island, yet able to withstand relatively large spans. The foundation, a series of posts, minimizes the houses touch on the ground condition, while elevating it to sit amongst the trees and vegetation. Simple planks connect the residence with the surrounding cliffs, following the aim to create an unassuming space within the landscape. Save this picture!© Mikael OlssonProject gallerySee allShow lessPenn Station Palimpsest: PAU Proposes a Different Future for New York’s Busiest Rail…Architecture NewsHamonic+Masson & Associés Envisions a New Casablanca When Redesigning its Financial …Unbuilt Project Share Year:  CopyHouses•Värmdö NV, Sweden ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/796719/viggso-arrhov-frick-arkitektkontor Clipboard Sweden CopyAbout this officeArrhov Frick ArkitektkontorOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVärmdö NVSwedenPublished on October 05, 2016Cite: “Viggsö / Arrhov Frick Arkitektkontor” 05 Oct 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowershansgroheShower MixersEducational3MProjection Screen Whiteboard FilmPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsLinoleum / Vinyl / Epoxy / UrethaneTerrazzo & MarbleTerrazzo in The Gateway ArchSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausConcreteKrytonSmart ConcreteMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in Kansas City University BuildingGlassDip-TechDigital Ceramic Curved Glass PrintingMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamChairs / StoolsFreifrauBarstool – OnaSealants / ProtectorsWoodenha IndustriesFireproofing System for Wood Cladding – BIME®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?因地制宜的小岛木屋 / Arrhov Frick Arkitektkontor是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more